Sunday, 31 January 2016

my income


my income


cek


od


od


cus


cus


cus


cus


cus


cus


my group


cus


my order


cus


cus


cus


cus


cus


cus


bank


bank


bank


cus


cus


cus


cus


cus


k2


k ?


k2 cari kayu


k k


cus


cus


Saturday, 30 January 2016

post

-3:48
3,816 Views
محمد أيذت‎ added a new video.
Jwapan untuk org yg berahi post makanan dlm media sosial...hangggg tanggung ah...

Friday, 29 January 2016

deliver

Assalamualaikum. Nak tanye la. Kepada peniaga-peniaga makanan, ada restoran ke, warong ke, jual dari rumah ke, jika saya offer DELIVER BOY untuk buat penghantaran produk anda di sekitar Shah Alam ni ada yang nak tak?
Gaji delivery boy tu saya yang bayar tiap bulan, ada order je budak saya gi hantar, 1 order sehari pun budak saya akan hantar, saya standby ramai runner
Saya charge la sikit, maksimum RM2 je dari jualan anda TAPI jika makanan yang harga di bawah RM20 saya charge 10% je dari harga makanan, contoh jika harga makanan RM10 saya charge seringgit je.
Dan yang paling best nya saya sediakan sistem dengan rekod yang teratur. Memudahkan peniaga nak ambil order, nak manage order, memang gerenti best la.
Jika ada yang minat boleh whatsapp saya 0192311900/ 013-3887678.
Ada special untuk 100 peniaga pertama yang mendaftar di Shah Alam ni.
Terima kasih ya tuan/puan.

Thursday, 28 January 2016

jual beli

Sebab tu lah ulamak ajar kita agar tahu harga dahulu sebelum makan.. dlm mazhab syafie boleh makan dahulu bayar kemudian.. dengan syarat WAJIB TAHU HARGA DAHULU..
Tapi orang kita hari ni bila kita tanya harga depa kata "huk ah, tanyo hargo pulok.. nok makan pon berkira harga.. isap rokok takpe pulak".
Bukan masalah duit makcik pakcik oiiiii.. masalah hukum tahu harga dahulu sbelum makan ni hukumnya WAJIB ! Diulangi , WAJIB ! Lain la kalau makcik pakcik dah tampal harga tu.. makcik pakcik blaja tak bab muamalat sbelum start niaga tu? Berkat ke tak rezki tu... Hermmmmm

Wednesday, 27 January 2016

Tuesday, 26 January 2016